• تاریخ انتشار : 1403/02/01 - 13:27
همایش پیاده روی دانشگاهیان علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد

ورزش؛ ضرورتی اجتناب ناپذیر برای کارکنان نظام سلامت

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همزمان با آغاز هفته سلامت و روز شهدای ورزشکار، تاکید کرد: کارکنان نظام سلامت یعنی ارایه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی باید از توانمندی‌های جسمی و فیزیکی مطلوب و سلامت کامل جسمی و روانی برخوردار باشند؛ بنابراین ورزش برای کارکنان و دانشجویان حوزه سلامت یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در حاشیه همایش پیاده‌روی دانشگاهیان که امروز شنبه یکم اردیبهشت‌ماه از محل کهف‌الشهدای ولنجک به سمت ورزشگاه شهید احمدرضا احدی برگزار ‌شد، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه هدف از برگزاری این همایش نمادین را فرهنگ‌سازی و ترغیب دانشجویان و کارکنان دانشگاه به انجام فعالیت‌های منظم و منسجم ورزشی عنوان کرد.

وی با اشاره به آغازهفته سلامت در دانشگاه گفت: حضور در این مکان معنوی و همایش نمادین نشانه ترویج یک راهبرد بسیار موثر و افزایش ظرفیت‌های معنوی و جسمی دانشگاهیان علوم پزشکی شهیدبهشتی است.

دکتر زالی انجام فعالیت‌های ورزشی منظم، استاندارد و منطبق بر ضوابط را یکی از راهکارهای موثر، کارا و تاثیرگذار در حوزه کاهش عوارض بیماری‌ها برشمرد.

رییس دانشگاه رشد فزاینده بیماری‌های غیرواگیر را در کشور ناشی از سبک غیرصحیح زندگی افراد ذکر کرد که باعث افزایش بروز بیماری‌های غیرواگیر به خصوص سندرم متابولیک می شود.

به گفته وی سندرم متابولیک شالوده بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر است و براساس آخرین پیمایش‌های صورت گرفته بخش زیادی از شهروندان تهرانی امروز به درجاتی از سندرم متابولیک (دیابت، فشارخون بالا،چاقی، افزایش وزن، تغذیه نامطلوب، چربی خون بالا) مبتلا هستند.

فعالیت ورزشی؛ بهترین راهکار برای کاهش خطر سندروم متابولیک

دکتر زالی انجام فعالیت‌های ورزشی و فیزیکی منظم را یکی از معتبرترین و بهترین راهکارها برای کاهش عوارض و فاکتورهای خطر در سندروم متابولیک برشمرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نظم، انسجام، استمرار، پیوستگی و ثبات فعالیت‌های فیزیکی را از اصول مهم در این خصوص ذکر کرد و افزود: براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی برای کاهش عوامل خطر هر فرد حداقل باید پنج روز متوالی در هفته به ورزش منظم بپردازد.

وی انجام فعالیت‌های ورزشی را از ضروریات اجتناب ناپذیر برای ارتقای سلامت به خصوص در افراد مسن عنوان کرد.

به گفته وی ورزش باعث افزایش کارآیی فیزیکی و ذهنی افراد می شود به ویژه برای دانشجویان گروه علوم پزشکی که دوران طولانی را برای تحصیل طی می‌کنند و ممکن است دچار خستگی ناشی از فعالیت‌های حرفه ای شوند.

وی با اشاره به مطالعات صورت گرفته خاطرنشان کرد: میان بسیاری از بیماری‌های فرسایشی و اضمحلالی جسمی و مغزی با انجام فعالیت‌های ورزشی ارتباط معکوس وجود دارد؛ اخیرا مشخص شده که انجام فعالیت‌های ورزشی منظم در میانسالی احتمال ابتلا به برخی بیماری‌ها نظیر پوکی استخوان، آرتروز پیشرونده، آلزایمر و...  را کاهش می دهد.

رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامگذاری روز اول اردیبهشت ماه و سالروز میلاد شهید ابراهیم هادی به عنوان روز شهدای ورزشکار به بیان برخی ویژگی ها، فضایل، ایثار و فداکاریهای این شهید ورزشکار پرداخت و وی را اسطوره و نماد پهلوانی و استقامت در صحنه جنگ تحمیلی برشمرد.

رییس دانشگاه در خاتمه سخنان خود این همایش نمادین را که از کنار مزار شهدای گمنام کهف الشهدا آغاز شد، باعث آثار وضعی و برکات معنوی برای دانشگاهیان علوم پزشکی شهیدبهشتی برشمرد و ضمن تقدیر از تمامی دست اندرکاران برگزاری این مراسم  و شرکت کنندگان برای همه دانشگاهیان آرزوی توفیق و سلامت کرد.

دکتر رستمی نژاد مدیر تربیت بدنی دانشگاه نیز در حاشیه این همایش در جوار کهف الشهدا با اشاره به برخی فضایل و ویژگی‌های برجسته و بارز شهید احمدرضا احدی یادآور شد که شهید احدی عضو تیم فوتبال دانشگاه و شهید داریوش ساکی نیز عضو تیم بسکتبال دانشجویی دانشگاه بودند و از وزرشکاران نمونه به شمار می رفتند.

وی ضمن آرزوی سلامت و تندرستی برای تمام دانشگاهیان دانشگاه به نقش ارزشمند شهدا در حفظ و اعتلای کشور اشاره کرد و یاد آنان را گرامی داشت.

دکتر ناصر پروانی مدیر توسعه منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در بخش دیگری از این مراسم به قرائت اشعاری در رثای شهدای این مرز و بوم پرداخت.

در ادامه دانشگاهیان علوم پزشکی شهیدبهشتی به انجام حرکات ورزشی و نرمشی پرداخته و سپس به سمت دانشگاه حرکت کردند.

براساس این گزارش این همایش پیاده‌روی به همت تربیت بدنی با حضور دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه، اعضای هیئت رییسه، مدیران، اساتید و کارکنان و دانشجویان صبح امروز شنبه اول اردیبهشت ماه 1403 از کهف‌الشهدای ولنجک به سمت ورزشگاه شهید احمدرضا احدی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد.