• تاریخ انتشار : 1403/01/25 - 13:39

ضرورت مراجعه به واحدهای بهداشتی هنگام رویش اولین دندان کودک

رییس گروه سلامت دهان و دندان معاون بهداشت تاکید کرد: والدین برای پیشگیری از پوسیدگی‌های دندانی و یادگیری اصول مراقبت از دندان‌‎ها با رویش اولین دندان کودک به واحدهای بهداشتی مراجعه کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت بهداشت، رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت ضمن تبریک روز دندانپزشک از زحمات اعضای تیم سلامت دهان و دندان دانشگاه شامل دندانپزشکان، بهداشتکاران دهان و دندان، دستیاران واحدهای دندانپزشکی، مراقبان سلامت و بهورزان تقدیر کرد.

دکتر پروین باستانی با اشاره به اهمیت سلامت دهان و دندان در سلامت افراد گفت: حوزه بهداشت دانشگاه با تاکید بر پیشگیری و مراقبت دندان‌ها از دوران نوزادی به ارایه خدمت رسانی در این زمینه می‌پردازد.

ضرورت مراجعه به واحدهای بهداشتی هنگام رویش اولین دندان کودک

وی در ادامه به والدین توصیه کرد: برای پیشگیری از پوسیدگی‌های دندانی و یادگیری اصول صحیح مراقبت از دندان‌ها حتما با رویش اولین دندان کودک خود به واحدهای بهداشتی مراجعه کنند.

به گفته دکتر باستانی اولین دندان طفل حدود شش ماهگی می روید که معمولا دندان پیشین فک پایین است.

توزیع مسواک انگشتی رایگان به کودکان زیردو سال

رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت خاطرنشان کرد: مسواک انگشتی به صورت رایگان در واحدهای بهداشتی به کودکان زیر 2 سال اهدا می شود. این امر به منظور ارتقای سطح بهداشت دهان و دندان و پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها انجام می‌شود.

به گفته وی مراقبان سلامت و بهورزان ضمن توزیع رایگان مسواک انگشتی به آموزش اصول مراقبت از دندان کودک به والدین می‌پردازند.

دکتر پروین باستانی کودکان زیر شش سال و دانش‌آموزان مقطع ابتدایی را نیز از گروه های هدف مهم در برنامه‌های سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت برشمرد.

انجام وارنیش فلورایدتراپی رایگان دو بار در سال

وی وارنیش فلورایدتراپی دندان‌های کودکان 3 تا 6 سال را از دیگر خدمات ارایه شده برای پیشگیری از پوسیدگی دندان عنوان کرد و گفت: در وارنیش فلورایدتراپی با استفاده از یک برس مخصوص ماده وارنیش فلوراید به سطح دندان‌ها مالیده می‌شود و نیازی به بی‌حسی دندان‌های کودک نیست.

دکتر باستانی یادآور شد که این خدمت توسط مراقبان سلامت و بهورزان به صورت رایگان دو بار در سال به فاصله شش ماه برای کودکان انجام می‌شود.

رییس گروه سلامت دهان و دندان پیشگیری از پوسیدگی دندان‌های دائمی را از اولویت‌های گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت عنوان کرد.

وی آموزش استفاده صحیح از مسواک و نخ دندان، توصیه‌های تغذیه‌ای مناسب، معاینه دهان و دندان، روش‌های پیشگیری مانند وارنیش فلورایدتراپی و فیشورسیلنت را از جمله خدماتی برشمرد که به دانش‌آموزان مقطع ابتدایی برای کاهش پوسیدگی ارایه می‌شود .

دکتر باستانی فیشورسیلنت را روشی برشمرد که احتمال پوسیدگی را کاهش می‌دهد و برای پیشگیری از پوسیدگی دندان‌های دائمی توسط دندانپزشک انجام می شود.

به گفته وی در این روش شیارهای عمیق  دندان با ماده مخصوصی پوشانده می‌شود تا مانع گیر کردن غذا در شیارها شده و پوسیدگی دندان‌ها را کاهش دهد.

این کارشناس معاونت بهداشت یادآور شد که در مراکز خدمات جامع سلامت خدماتی نظیر معاینه، ترمیم دندان‌ها، جرمگیری، پالپوتومی، کشیدن دندان، فیشورسیلنت با تعرفه دولتی توسط دندانپزشکان ارایه می‌شود.

ارایه خدمات دندانپزشکی رایگان در مناطق کم برخوردار

دکتر باستانی خدمت‌رسانی در محل‌های کم برخوردار را یکی از فعالیت‌های حوزه بهداشت ذکر کرد و افزود: استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی در شبکه ها و مراکز بهداشت تحت پوشش فرصتی را فراهم می‌کند که با حمایت خیرین، خدمات دندانپزشکی در مناطق  کم برخوردار به صورت رایگان  ارایه شود.

به گفته وی در سال گذشته خدمات رایگان دندانپزشکی با استفاده از سه دستگاه کلینیک سیار در  مناطق کم برخوردار شهرستان‌های ورامین ، پردیس و پاکدشت به هموطنان ارایه شد.

رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت خاطرنشان کرد:  خدمات دندانپزشکی در مناطق روستایی و شهرهای زیر20 هزار نفر به گروه‌های هدف (کودکان زیر 14 سال و خانم های باردار تا یکسال پس از زایمان) به دارندگان هر نوع دفترچه بیمه پایه به صورت رایگان ارایه می‌شود.

دکتر باستانی در خاتمه سخنان خود ضمن تقدیر از تمامی فعالان حوزه سلامت دهان و دندان ابراز امیدواری کرد با آموزش، توجه به بهداشت دهان و دندان،گسترش خدمات پیشگیری و درمانی دندانپزشکی و استفاده از ظرفیت خیرین شاهد ارتقای کمی و کیفی شاخص‌های سلامت دهان و دندان در کشور باشیم.

• گروه خبری : اخبار سلامت