جستجو

تازه های نشر

تازه های نشر | کتاب

پیشرفت‌های درک آسیب‌شناسی اختلالات مرتبط با گلوتن و تکامل غذاهای فاقد گلوتن

پیشرفت‌های درک آسیب‌شناسی اختلالات مرتبط با گلوتن و تکامل غذاهای فاقد گلوتن
نویسنده :
-
مولف :
دکتر محمد رستمی نژاد، نسترن عصري و سجاد بختياري
مترجم :
دکتر محمد رستمی نژاد، نسترن عصري و سجاد بختياري
سال انتشار :
1402/11/16
انتشارات :
دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی

 

پیشرفت‌های درک آسیب‌شناسی اختلالات مرتبط با گلوتن و تکامل غذاهای فاقد گلوتن منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، كتاب عنوان شده توسط دکتر محمد رستمی نژاد، نسترن عصري و سجاد بختياري تالیف و ترجمه شده است.

 

به گفته دكتر محمد رستمي‌نژاد در اين کتاب دانش مربوط به جنبه‌های بالینی اختلالات مرتبط با گلوتن همراه با دانش تکامل نان و محصولات فاقد گلوتن مورد بررسي قرار گرفته است.

 

به گفته وي در کتاب مذکور به طور کامل بیماری‌هایی نظیر سلیاک، درماتیت هرپتی فرمیس، آتاکسی گلوتن، آلرژی به گلوتن و سندروم‌های بالینی(مانند انتروپاتی حساسيت به گلوتن غیر سلیاکي)، عوارض و علايم اين بیماری‌ها و جنبه‌هاي بالینی آنها  مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.

 

دکتر رستمي نژاد خاطرنشان کرد: در فصل مقدماتی این مجلد، اپیدمیولوژی بیماری سلیاک و اختلالات مرتبط با گلوتن و جدیدترین یافته‌های علمی در اين زمينه بیان شده و بر ضرورت مطالعات سیستماتیک در سراسر جهان در این خصوص تاکید شده است.

 

به گفته وی داده‌های موجود نشان می‌دهد که نیازمند برنامه‌ریزی برای مطالعات اپیدمیولوژیک بیشتر، درک تاریخچه طبیعی اختلالات مرتبط با گلوتن و ‌دستیابی به داده‌های ارزیابی بار مالی این بیماری‌ها بر سیستم‌های بهداشتی هستیم.

 

دکتر رستمی نژاد یادآور شد که در این مجلد "نان" به مفهوم وسیعی از انواع محصولات غذایی با غلات حاوی گلوتن و فاقد گلوتن اشاره دارد و مقالات نیز اغلب به تکامل نان، غلات مختلف و بهبود مواد خام در تهیه نان به ویژه محصولات فاقد گلوتن پرداختند.

 

وی با اشاره به پرداختن به دو حوزه دانشی ذکر شده در این کتاب گفت:  اطلاع از چند و چون هر دو حوزه برای بیماران، پزشکان، صنایع غذایی و دارویی ضروری است. برای بهره‌مندی از پیشرفت‌های اخیر در زمینه‌های مختلف دانش، به یک  پلتفرم مشترک برای بهبود کیفیت زندگی بیماران نياز داریم. این کتاب اولین گام برای ساخت پلتفرم جدید خواهد بود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه استعداد ژنتیکی را اساس ایجاد بیماری‌های سلیاک، درماتیت هرپتی فرمیس، حساسیت به گلوتن غيرسلياكي و احتمالاً آتاکسی گلوتن عنوان کرد و افزود: این بیماری‌ها بدون عوامل محیطی خاص که مصرف گلوتن عامل اصلی محسوب می شود، آشکار نشده و علايم آنها ظاهر نمی‌شود.

 

به گفته دكتر رستمي نژاد بر اساس چشم‌انداز ایجاد پلتفرم مشترک علمی، اين کتاب دارای سه بخش است. بخش اول به دانش پایه در مورد رشته‌های کنترل‌کننده پاسخ ایمنی به پپتیدهای سمی ناشی از هضم ناقص آنزیم گلوتن می‌پردازد. بخش دوم پیشرفت‌های صورت گرفته در درک طیف بالینی اختلالات را بازبینی می‌کند. بخش سوم نیز به بررسی تکامل گلوتن به‌ویژه محصولات نان که به طور گسترده در جهان غرب مصرف می‌شوند، می‌پردازد و چالش بزرگ تولید محصولات فاقد گلوتن با کیفیت بالا و ارزان‌تر از محصولات موجود را بیان می‌کند.

 

در بخش اول این مجلد، موضوعات مورد بحث توسط گروهی از متخصصان در زمینه‌های اساسی تحقیقات بالینی ارایه شده است.  نويسندگان در مقدمه توجه مخاطب را به فصل پیشرفت‌های جدید در ژنتیک و ژنومیک در ژن‌های HLA و non-HLA جلب می‌کنند. همچنین به مکانیسم‌های ایمنی تحمل روده به پروتئین‌های رژیم غذایی موجود در غلات اشاره می‌کنند. پپتیدهای تحریک‌کننده ایمنی و سمی؛ پاتوژنزی که منجر به التهاب می‌شود و نقش تعدیل‌کننده میکروبیوتای روده نیز در فصل های دیگر توضیح داده شده است. این دانش جدید منجر به رویکردهای جدید برای ایجاد جایگزین هایی برای رژیم غذایی فاقد گلوتن شده است. این احتمالات جدید در پایان بخش اول مورد بحث قرار می گیرند. با این پیشرفت ها، صنعت داروسازی احتمالاً براي ارایه راهكارهاي دارويي این اختلالات رایج علاقه مند خواهند شد.

 

در بخش دوم، دیدگاه‌های مختلف در مورد پیشرفت‌های تشخیصی، مناسب‌ترین آزمایش‌های سرولوژیکی و ابزارهای جدید را ارایه شده است. در یکی از فصل‌ها به این سؤال می‌پردازد که آیا بیوپسی روده که تا همین اواخر بر تشخیص و آسیب‌شناسی بیماری سلیاک غالب بوده، هنوز استاندارد طلایی است؟ فصل دیگری تفاوت تظاهرات بالینی و معیارهای تشخیصی در میان کودکان، نوجوانان و بزرگسالان را شرح می‌دهد. سایر فصل‌ها دانش تظاهرات بالینی مختلف، تظاهرات خارج روده‌ای معمول، سندرم‌های جدید مرتبط با گلوتن و اختلالات مرتبط که اغلب بیماران مبتلا به بیماری سلیاک و یا درماتیت هرپتی‌فرمیس با آن مواجه می‌شوند را خلاصه می‌کنند. در اين فصل، پیگیری بیماران مبتلا به بیماری سلیاک که هدف درمان آنها باید بهبودی کامل مخاط باشد، مورد توجه قرار گرفته است. همچنین به کیفیت زندگی و ناراحتی روانی در برخی از مبتلایان به بیماری سلیاک و آنانی که حساسیت به گلوتن غیرسلیاک دارند اشاره شده است.

 

در فصل سوم، نويسندگان به طور جامع در مورد نهادهای پزشکی اشاره می‌کند که زمانی ایجاد می‌شوند که گندم به‌عنوان یک آلرژن مانند آسم نانوا، آلرژی به غذا و گرده گندم رفتار می‌کند.

 

مطالعه این کتاب برای دانشمندان بالینی و تحقیقاتی در پزشکی، ایمونولوژی و آسیب‌شناسی، متخصصان حوزه تغذیه و سلامت محصولات فاقد گلوتن، مقامات نظارتی، شیمی‌دانان مواد غذایی و فناوران جالب خواهد بود.  همچنین مطالب این کتاب در عملکرد متخصصان تغذیه، نانوایان صنعتی، دانشگاهیان درگیر در آموزش اختلالات مرتبط با گلوتن در مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی، بیماران، انجمن‌های بیماران و علاقه‌مندان به تغذیه مفید خواهد بود.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

 

 

1402/11/16
تازه ترین ها
تازه های نشر - کتاب
Functionalized nanomaterials for cancer research: applications in treatments, tools and devices
Functionalized nanomaterials for cancer research: applications in treatments, tools and devices
تازه های نشر - کتاب
پیشرفت‌های درک آسیب‌شناسی اختلالات مرتبط با گلوتن و تکامل غذاهای فاقد گلوتن
پیشرفت‌های درک آسیب‌شناسی اختلالات مرتبط با گلوتن و تکامل غذاهای فاقد گلوتن
تازه های نشر - کتاب
کتاب ارگونومی شغلی تخصصی (جلد دوم)
کتاب ارگونومی شغلی تخصصی (جلد دوم)