صفحه اصلي > اخبار > وبلاگ علمی 
 


  چاپ        ارسال به دوست

رژیم غذایی سالم از بروز سندرم متابولیک در کودکان جلوگیری می کند

 

دکتر پروین میرمیران رییس مرکز تحقیقات تغذیه پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه با اشاره به نتایج مطالعه قند و لیپید تهران تاکید کرد: رژیم غذایی سالم از بروز سندرم متابولیک در کودکان جلوگیری می کند.


 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه،  دکتر میرمیران ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: بررسی نتایج حاصل از مطالعه قند و لیپید تهران نشان داده است که داشتن یک رژیم غذایی سالم در کودکان و نوجوانان می تواند باعث جلوگیری از بروز سندرم متابولیک در این گروه سنی شود.

 

 وی در توضیح این سندرم گفت: سندرم متابولیک مجموعه ای از عوامل شامل چاقی، افزایش قند خون، اختلال در چربیهای خون و اختلال در میزان فشارخون است که احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و در نهایت مرگ و میر ناشی از آنها را افزایش می دهد.

 

به گفته این استاد دانشگاه؛ در دهه های اخیر به دلیل تغییر سبک زندگی افراد، شاهد افزایش جمعیت مبتلایان به سندرم متابولیک و در نتیجه روند رو به رشد معلولیتها و مرگهای ناشی از آن هستیم.

 

دکتر میرمیران کودکان و نوجوانان را از جمله گروههای سنی بسیار آسیب پذیر در مقابل سندرم متابولیک برشمرد که ابتلا به بیماری مذکور بازده این افراد را در بزرگسالی کاهش می دهد و با توجه به فراوانی شیوع این بیماری باعث کاهش بهره وری اجتماعی نیز خواهد شد.

 

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت شناسایی عوامل ایجاد کننده سندرم متابولیک به منظور یافتن راههای پیشگیری از آن خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات تغذیه پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه به تازگی توانسته است براساس نتایج حاصل از مطالعه قند و لیپید تهران؛ اثرات تغذیه بر پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر در کودکان را اثبات کند.

 

رییس مرکز تحقیقات تغذیه و مجری طرح مذکور در این خصوص اظهار داشت: در این طرح با بررسی کیفیت رژیم غذایی و رابطه آن با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان مشخص شد که پیروی از یک  رژیم غذایی سالم طراحی شده به میزان 65 درصد احتمال بروز سندرم متابولیک را کاهش می دهد.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به معیارهای ارزیابی و مقایسه رژیم غذایی سالم خاطرنشان کرد: در این مطالعه برای هر فردی که مقدار   غلات، سبزیجات، میوه ها و لبنیات بیشتری مصرف کند، امتیاز مثبت در نظر گرفته می شود و برای فردی که مقدار بیشتری گوشت قرمز نسبت به گوشت سفید، کره، میان وعده های شیرین، نوشابه های شیرین، میان وعده های شور و fast foodاستفاده کند، امتیاز منفی  کسب می کند. در نهایت گروهی که امتیازات بیشتری کسب کنند احتمال آنان به سندرم متابولیک کمتر خواهد بود.

 

وی در ادامه سخنان خود بر اهمیت نتایج این طرح و همچنین آگاهی از این مطلب که چه نوع رژیم غذایی باعث جلوگیری از بروز بیماری در کودکان و نوجوانان می شود تاکید کرد.

 

دکتر میرمیران در خاتمه سخنان خود با بیان این مطلب که یافته های این مطالعه در ارزیابی سریع رژیم غذایی کودکان کاربرد دارد خاطرنشان کرد: یک رژیم غذایی سالم برای کودکان باید حاوی مقدار کافی غلات، سبزیجات و میوه ها، لبنیات و مقدار کمتری گوشت قرمز نسبت به گوشت سفید، کره، میان وعده های شیرین، نوشابه های شیرین، میان وعده های شور و فست فود باشد تا فرد مورد نظر از نظر تغذیه ای رژیم غذایی سالمی داشته باشد.

انتهای پیام/


١٠:٤١ - شنبه ٦ مهر ١٣٩٨    /    عدد : ٨٣١٣٣    /    تعداد نمایش : ٢٠٠