رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور در اولین برنامه P-Talk سازمان ملی بهرهوری ایران، توضیحاتی را در خصوص «بهداشت و درمان هوشمند» ارایه داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سازمان ملی بهرهوری ایران در راستای برنامهها و سیاستگذاریهای کلان خود برای توسعه تعاملات بینالمللی، تلاش میکند بستر مناسبی جهت حضور و نقشآفرینی کارشناسان ایرانی در مجامع بینالمللی و همچنین معرفی متخصصان و اساتید برجسته کشور به عرصه بینالملل و نمایش توان علمی کشور فراهم آورد. به همین منظور، ظرفیت مشارکت و همافزایی متخصصان ایرانی در سری برنامههای APO Productivity Talk در سال 2022 میلادی، توسط ایران به عنوان یکی از کشورهای عضو سازمان بهرهوری آسیایی (APO) و با گسترش تعاملات سازمان ملی بهرهوری ایران با آن نهاد بینالمللی ایجاد شد.
اولین برنامه P-Talk سازمان ملی بهرهوری ایران، همزمان با گرامیداشت هفته بهرهوری در کشور، با سخنرانی دکتر علیرضا زالی، از صاحبنظران حوزه نوآوری و سلامت در ایران با عنوان «بهداشت و درمان هوشمند»، به صورت برخط، سه شنبه 3 خردادماه برگزار شد.
محوریت این سخنرانی، معرفی سیستم مدیریت هوشمند بیمارستانی (HIM)، نوآوری در سلامت، زمینه و مزایای بهداشت و درمان هوشمند بود و تجربه ایران در استقرار سیستم اطلاعات سلامت یکپارچه، «مدیریت هوشمند بیمارستانی (HIM)»، به اشتراک گذاشته شد.
دکتر علیرضا زالی در حاشیه این برنامه، با اشاره به اینکه الگوهای حیاتی حوزه سلامت به طور پیوسته در حال تغییر است، تصریح کرد: گاهی سرعت مناسب اخذ تمهیدات برای حل مسائل ناشی از این تغییرات، خود یک چالش بزرگ است که منجر به کاهش بهره وری خواهد شد.
وی در ادامه عنوان کرد: پایین بودن قدرمطلق اعتبارات تخصیص یافته به حوزه سلامت و سهم کم این حوزه از تولید ناخالص داخلی، از دیگر موضوعاتی است که باید به آن توجه شود.
رییس دانشگاه سیستم پرداخت بیمه ای در دانشگاه های آموزشی و درمانی را از دیگر چالش های حوزه سلامت دانست و افزود: به دلیل تاخیر در این روش پرداخت، مراکز دانشگاهی همواره با مشکل اعتباری روبه رو هستند که یکی از راه حل های برون رفت از آن، مدیریت مصارف، تولید منابع جدید و در نهایت افزایش بهره وری است.
دکتر زالی در خصوص کمبود نیروی انسانی در بدنه بهداشت و درمان کشور، اظهار کرد: بسیاری از کارکنان سلامت، انگیزه لازم برای فعالیت در این حوزه را ندارند، در صورتی که یکی از مهمترین عوامل ارتقای بهره وری، وجود انگیزه میان پرسنل است.
به گفته رییس دانشگاه، بهترین مدل برای ارتقای بهره وری سرمایه گذاری روی نیروی انسانی، بالابردن سطح دانش، افزایش مهارت آموزی و رصد کردن تغییرات در حوزه سلامت، از قبیل سالمندی جمعیت، تغییر الگوی زندگی، افزایش آمار ابتلا به بیماری های غیرواگیر و احتمال بروز بیماری های واگیر نوپدید است.
وی در ادامه با بیان اهمیت درک دقیق چالش های حوزه سلامت در ارتقای بهره وری، تصریح کرد: بهره گیری از سیستم های هوشمند برای رصد، دیده وری و ارزیابی منابع اعتباری و لجستیکی، گام مهمی در افزایش بهره وری یک بیمارستان محسوب می شود. به همین منظور سامانه مدیریت هوشمند بیمارستانی طراحی و در دسترس مراکز تابعه دانشگاه قرار گرفت تا مدیریت منابع و تحلیل وضعیت مبتنی بر اطلاعات دقیق، مکفی و متقن صورت گیرد.
دکتر زالی ترویج فرهنگ بهره وری در حوزه سلامت و دانشگاه، ایجاد عدالت در بازتوزیع نیروی انسانی و امکانات سخت افزاری در دانشگاه، صرفه جویی در مصرف داروها و تجهیزات مصرفی (با بهره برداری از این سامانه حدود 25 درصد مصرف داروها کاهش پیدا کرد)، ایجاد ارتباط بین بیمارستانی برای رفع نیازها، ارتقای عوامل رضایتمندی بیماران، مشارکت خیرین، سازوکارهای مددکاری و اطلاع لحظه ای پزشکان از وضعیت بیماران را از نتایج رضایت بخش بهره گیری از سامانه هوشمند مدیریت بیمارستانی دانست.
به گفته وی، اولین دستاورد استفاده از این سامانه، افزایش رضایتمندی بیماران بود که به طور چشمگیری بعد از استقرار سیستم حاصل شد.
رییس دانشگاه در خصوص لزوم استقرار نظام جامع بهره وری در حوزه درمان، تصریح کرد: منابع محدود، چالش در بازتوزیع عادلانه منابع و بروز تغییرات پیوسته در حوزه سلامت، اهمیت بهره گیری از ظرفیت های نوآورانه، مبتکرانه و خلاقانه را بیش از پیش نمایان می کند.
وی اظهار کرد: بیش از هر زمان دیگری به ارتقای بهره وری در حوزه سلامت نیاز است که البته با توجه به ساختار ناهمگن ارکان، المان ها و عناصر حوزه سلامت، علاوه بر تدوین یک برنامه جامع، تبیین اصول متناسب با نیازها و ماهیت ارایه خدمات هر منطقه در زیرشاخه برنامه اصلی نیز یک ضرورت است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سری برنامههای P-Talk توسط دبیرخانه APO، به دنبال گسترش ارایه خدمات به صورت دیجیتال بهویژه پس از پاندمی COVID-19 ایجاد شده است و به شکل زنده با حضور کارشناسان و متخصصان مختلف از سراسر جهان اجرا میشود.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق