اخبار

  • تاریخ انتشار : 1404/09/15 - 07:29
  • بازدید : 91
  • تعداد بازدید : 83
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با محوریت نان آغاز شد

رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف ارتقای سطح دانش تغذیه‌ای جامعه و شعار «نان و سلامتی» خبر داد.

فرشته فزونی رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت در گفت وگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ضمن اعلام این خبر گفت: این پویش با هدف ارتقای دانش تغذیه‌ای جامعه و حساس‌سازی سیاستگذاران با محوریت نان و شعار «نان وسلامتی» اجرا می‌شود.

 

وی با اشاره به اهمیت سلامت و کیفیت نان مصرفی گفت: در کشور ما نان به عنوان بخش مهمی از غذای اصلی افراد جامعه است و قسمت عمده‌ای از میزان انرژی و پروتئین مورد نیاز روزانه را در بسیاری از افراد تامین می‌کند؛ بنابراین توجه به سلامت و کیفیت نان مصرفی بسیار حائز اهمیت است.   

 

رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت اصلاح شیوه زندگی همراه با بهبود کیفیت مواد غذایی و ارتقای دانش تغذیه‌ای جامعه را  از جمله راهکارهای اساسی برای پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر و پیامدهای ناشی از آن برشمرد.

 

به گفته وی در تحقیقات بالینی متعدد تاثیر مصرف مواد غذایی حاوی غلات سبوس‌دار و رژیم غذایی کم‌نمک در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها از جمله مشکلات قلبی عروقی، دیابت، مشکلات گوارشی، سرطان‌ها، چاقی و مشکلات متابولیکی اثبات شده است.

 

فرشته فزونی غلات کامل را سرشار از مواد مغذی مانند فیبر، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی برشمرد و افزود: نان کامل از جمله مواد غذایی سبوس‌دار است که در تهیه آن از آرد کامل حاوی هر سه بخش دانه گندم (سبوس، جوانه، آندوسپرم) استفاده می‌شود.

 

کارشناس تغذیه معاونت بهداشت یادآور شد: شواهد موجود نشان می‌دهد رژیم غذایی حاوی غلات کامل، از جمله نان سبوس‌دار، می‌تواند با کاهش التهاب، بهبود حساسیت به انسولین و تعدیل متابولیسم چربی‌ها به عنوان یک راهکار تغذیه‌ای موثر در کاهش پیشرفت کبد چرب مورد استفاده قرار گیرد.

 

وی وجود فیبر را یکی از مزایای نان کامل برشمرد که می‌تواند به بهبود عملکرد روده‌ها، کاهش کلسترول و چربی خون(LDL) و کنترل قند خون کمک کند.

 

فزونی با بیان این که نان سفید قند خون را سریع‌تر افزایش می‌دهد، افزایش مصرف بیش از حد آن در دهه‌های اخیر را از عوامل مشکلات گوارشی، دیابت و چاقی در کشور برشمرد.

 

وی به افراد توصیه کرد: در رژیم روزانه از نان‌هایی که با آرد کامل و سبوس‌دار تهیه می‌شوند(چه سنتی و چه صنعتی) استفاده کنید.

 

این کارشناس معاونت بهداشت تاکید کرد: گرچه نان کامل نسبت به نانهای تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری دارد ولی باید در حد تعادل و متناسب با نیاز هر فرد مصرف شود.

 

 به گفته وی در حال حاضر شهروندان می‌توانند نان‌های تهیه شده با آرد کامل و سبوس‌دار را از بعضی نانوایی‌‌ها که از آرد کامل برای پخت استفاده می‌کنند تهیه و یا از نان کامل که به صورت صنعتی و بسته‌بندی عرضه می‌شود استفاده کنند.

 

کارشناس تغذیه معاونت بهداشت با اشاره به این که سبوس اضافه شده در حین پخت روی نان، اغلب کیفیت مطلوبی ندارد و ممکن است حاوی ناخالصی یا آلودگی باشد تاکید کرد که نان باید از آرد سبوس‌دار تهیه شده باشد نه این که سبوس به خمیر اضافه شود.

 

به گفته وی آموزش و اطلاع‌رسانی توسط کارشناسان تغذیه، مراقبان سلامت، بهورزان، سفیران و داوطلبان سلامت، برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه پیامگزاران سلامت ادارات، برپایی میز خدمت آموزش، مشاوره و اطلاع‌رسانی، برگزاری مسابقات و جشنواره‌های غذای سالم در مدارس و خانه‌های سلامت و استفاده از ظرفیت آموزشی ادارات و سازمان‌ها در اطلاع رسانی پیام‌های تغذیه سالم از برنامه های اجرایی این پویش است.

 

عناوین روزهای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم

 

شنبه

15آذر

انتخاب نان سالم

یک شنبه

16آذر

نان سالم و خانواده

دو شنبه

17آذر

نان سالم و بیماری‌های غیرواگیر

سه شنبه

18 آذر

نان سالم و رسانه

چهارشنبه

19 آذر

نان سالم و سیاستگذاران

پنج شنبه

20 آذر

نان سنتی و نان صنعتی

جمعه

21 آذر

نان سالم و مواد مغذی آن

شنبه

22 آذر

نان سالم و نانوایان

یک شنبه

23 آذر

نان سالم و مطالبه‌گری مردم

دو شنبه

24 آذر

غنی‌سازی نان

سه شنبه

25 آذر

نان سالم و نحوه نگهداری آن

چهارشنبه

26 آذر

نان و ضایعات آن در کشور

پنج شنبه

27 آذر

نان سالم و قیمت نان

جمعه

28 آذر

نان سالم و نقش زنان

شنبه

29 آذر

نان سالم و صنعت غذا

یک شنبه

30 آذر

نان سالم و تولید کننده‌ها

 

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 164872
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.