اخبار

  • تاریخ انتشار : 1405/05/31 - 08:24
  • بازدید : 215
  • تعداد بازدید : 180
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

تاکید کمیسیون بهداشت مجلس بر لزوم تقویت امنیت غذایی و حمایت از انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای

نشست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با حضور دکتر شهریاری، رییس کمیسیون و جمعی از اعضای کمیسیون در انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور برگزار شد و بر تقویت امنیت و ایمنی غذایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی در سیاستگذاری حوزه غذا و سلامت تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، در ابتدای این نشست دکتر ناصر کلانتری رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور به ارایه گزارشی درخصوص عملکرد و دستاورد های علمی و تحقیقاتی انستیتو پرداخت و بر توجه جدی به امنیت غذایی، تامین غذای کافی، سالم و ایمن برای مردم تاکید کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: تامین غذای کافی و سالم برای مردم در تمام طول سال، از مهم‌ترین الزامات حفظ و ارتقای سلامت عمومی است و باید با برنامه‌ریزی دقیق، زمینه دسترسی همه اقشار جامعه به غذای سالم و مغذی فراهم شود.

 

دکتر کلانتری با تاکید بر نقش سیاستگذاری و برنامه‌ریزی در حوزه غذا و تغذیه افزود: مسایل مرتبط با امنیت غذایی باید با نگاه علمی و کارشناسی دنبال شود و تصمیم‌گیری‌های این حوزه می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌ها و ارتقای سلامت جامعه داشته باشد.

 

 

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با تاکید بر ضرورت همکاری و هماهنگی میان دستگاه‌های مسئول گفت: تحقق امنیت غذایی نیازمند مشارکت و همکاری همه بخش‌های مرتبط است و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور آمادگی دارد ظرفیت‌های علمی و کارشناسی خود را در این مسیر به کار گیرد.

 

وی با اشاره به اهمیت انتخاب صحیح مواد غذایی و الگوی مصرف مناسب، خاطرنشان کرد: توجه به کیفیت و سلامت مواد غذایی مصرفی مردم، در کنار تامین کمیت مورد نیاز، باید از اولویت‌های اصلی سیاست‌گذاری در حوزه غذا و تغذیه باشد.

 

 بررسی وضعیت سبد غذایی مردم نشان می‌دهد که مشکلات تغذیه‌ای تنها ناشی از مسایل اقتصادی نیست و عوامل فرهنگی و میزان آگاهی و آموزش های تغذیه‌ای نیز در شکل‌گیری الگوی مصرف غذایی جامعه نقش قابل توجهی دارند.

 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با همکاری مجلس، دولت و مجموعه‌های علمی و اجرایی، اقدامات موثری برای تقویت امنیت غذایی، بهبود وضعیت تغذیه‌ای جامعه و تأمین غذای سالم برای مردم صورت گیرد.

 

در ادامه جلسه دکتر جلال‌الدین میرزای رزاز معاون توسعه مدیریت و منابع انستیتو تغذیه با تاکید بر ضرورت توجه به موضوع غذا و تغذیه مردم گفت: سیاستگذاری در حوزه غذا باید به گونه‌ای باشد که سلامت مردم و تامین غذای سالم در اولویت قرار گیرد و فعالیت‌های علمی و پژوهشی نیز در همین مسیر هدایت شود.

 

 

وی با اشاره به جایگاه مراکز تحقیقاتی در حوزه تغذیه گفت: یک مرکز تحقیقاتی باید بتواند با انجام پژوهش‌های کاربردی و ارایه نتایج علمی، بخشی از نیازهای جامعه را پاسخ دهد و یافته‌های علمی را در اختیار سیاستگذاران قرار دهد.

 

به گفته وی نتایج تحقیقات زمانی ارزشمند و اثرگذار خواهد بود که بتواند در تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های حوزه سلامت و غذا مورد استفاده قرار گیرد.

 

 وی افزود: مرکز تحقیقات تغذیه و سلامت به عنوان یکی از مراکز موثر در حوزه سلامت جامعه می تواند با انجام مطالعات و تحقیقات تخصصی، نقش مهمی در شناخت مسایل و مشکلات تغذیه‌ای و ارایه راهکارهای علمی برای رفع آنها ایفا کند.

 

دکتر رزاز با بیان اینکه پژوهش باید در ارتباط مستقیم با نیازهای جامعه انجام شود، تصریح کرد: زمانی می‌توان از تحقیقات علمی نتیجه مطلوب گرفت که موضوعات پژوهشی بر اساس نیازهای واقعی مردم و مسایل موجود در حوزه سلامت و تغذیه انتخاب شوند.

 

هدف اصلی فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی در حوزه تغذیه باید ارتقای سلامت مردم و کمک به حل مسایل واقعی جامعه باشد و در این مسیر، همکاری میان بخش‌های علمی، اجرایی و سیاستگذاری ضروری است.

 

سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر ارتقای جایگاه سلامت و توجه به امنیت غذایی نسبت به گرانی اقلام موثر بر سلامت مردم هشدار داد و گفت: گوشت، مرغ و شیر نباید به دلیل افزایش قیمت از سبد خانوار حذف شوند  و دولت باید برای حمایت از این اقلام در کالابرگ یارانه ویژه و ستاره‌دار اختصاص دهد.

 

 

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به این بازدید اعضای این کمیسیون از انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: اخیرا رهبر انقلاب بر ارتقای جایگاه سلامت و توجه ویژه به موضوع امنیت غذایی تاکید کردند و بر همین اساس، کمیسیون بهداشت و درمان این دغدغه را به صورت ویژه در دستور کار خود قرار داد.

 

نقشه جامع ظرفیت‌ استان‌ها برای ارتقای سلامت و امنیت غذایی تدوین می‌شود

اسحاقی با اشاره به مباحث مطرح‌شده در این نشست گفت: مقرر شد انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، یک نقشه جامع از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان‌های کشور در حوزه امنیت غذایی و سلامت تهیه کند تا در این برهه زمانی که شاهد گرانی برخی محصولات غذایی هستیم، بتوان از ظرفیت‌های موجود برای حمایت از سلامت و تامین مناسب نیازهای غذایی مردم استفاده کرد.

 

دکتر مجید مسگر تهرانی معاون اجرایی مرکز تحقیقات تغذیه و سلامت نیز در این نشست نسبت به ارایه طرح ملی و بزرگ گرینفود (غذای سبز) برای ارزیابی ایمنی غذا از سلول در مزرعه تا سلول انسانی توضیحاتی داد و  این مسئله را از وظایف حاکمیت برشمرد.

 

وی گفت: خوشبختانه مبحث امنیت غذایی در طول چند دهه گذشته  به یمن تلاش و زحمات حاکمیت به بهترین وجه تامین شده است.

 

دکتر مسگر تهرانی افزود: در بحث ایمنی غذایی نیازمند پیگیری های جدی هستیم و باید با دقت مورد بررسی و بازبینی مجدد قرار گیرد که  مرکز تحقیقات تغذیه و سلامت آمادگی کامل برای رصد این موضوع در کشور را دارد.

به گفته وی امنیت غذایی و ایمنی غذایی دو رکن مهم حوزه تغذیه و سلامت در کشور هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: توجه به آموزش، پژوهش و استفاده از ظرفیت‌های علمی کشور می‌تواند زمینه‌ساز بهبود وضعیت تغذیه‌ای جامعه باشد و لازم است ظرفیت مراکز تحقیقاتی برای پاسخگویی به نیازهای مردم بیش از پیش مورد استفاده قرار گیرد.

 

 

براساس این گزارش در این نشست درخواست‌های مربوط به استقلال، اختصاص ردیف بودجه مستقل و مساعدت در افزایش امتیازات موسسه تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، با هدف پیگیری و نهایی‌شدن اقدامات مربوطه پیش از تصویب قانون بودجه سال ۱۴۰۶ کل کشور در مجلس شورای اسلامی، مورد موافقت و تصویب قرار گرفت.

 

 

انتهای پیام/

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 176220
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.