اخبار

  • تاریخ انتشار : 1405/06/03 - 11:32
  • بازدید : 111
  • تعداد بازدید : 90
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رییس دانشگاه:

پژوهش در دانشگاه باید از انتخاب به مسئولیت تبدیل شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر پیوند علوم پایه و بالینی، پژوهش را از مسئولیت‌های اعضای هیئت علمی دانست و بر ضرورت تبدیل پژوهش از «انتخاب» به «مسئولیت» در دانشگاه تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر محمد اسماعیل قیداری  در سومین نشست روسای مرکز توسعه تحقیقات بالینی دانشگاه که با حضور رییس دانشگاه و معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در تالار امام علی(ع) برگزار شد، ضمن گرامیداشت روز پزشک و داروساز تاکید کرد که گروه‌های علوم پایه و بالینی از یکدیگر منفک نیستند.

 

رییس دانشگاه پژوهش را از مسئولیت‌های اعضای هیئت علمی دانست و با بیان این که پژوهش باید در دانشگاه از انتخاب به مسئولیت تبدیل شود به راهکارهای اجرایی آن اشاره کرد.

 

دکتر محمد اسماعیل قیداری استفاده از ظرفیت علوم پایه در پژوهش‌های بالینی را مهم برشمرد و همکاری و مشارکت گروه‌های بالینی و پایه در طرح‌های پژوهشی را در ارتقای کیفی و کمی تحقیقات کاربردی موثر دانست.

 

رییس دانشگاه با تاکید بر تعیین تکلیف اعضای هیئت علمی خاموش خاطرنشان کرد که حضور و اثر استاد در حوزه پژوهش و آموزش باید مشخص باشد.

 

دکتر محمد اسماعیل قیداری پژوهش را وظیفه ای عنوان کرد که باعث افزایش اعتماد به نفس و تاب آوری اعضای هیئت علمی و همچنین کمک به درمان بیماران و جامعه می‌شود.

 

 

دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به وجود واحد توسعه تحقیقات بالینی مصوب در هشت بیمارستان دانشگاه، ارتقای کیفی تحقیقات و جهت گیری پژوهش به سمت پژوهش‌های کاربردی را دو هدف اصلی این حوزه عنوان کرد.

 

وی با اشاره برنامه های تدوین شده در این راستا تحقیقاتی را اثرگذار برشمرد که دارای کیفیت بالا و در مسیر حرکت دانشگاه به سمت مرجعیت علمی و دانشگاه نسل سوم و چهارم باشد.

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در ادامه به تبیین روند استنادات و کیفیت تولیدات علمی دانشگاه پرداخت و کسب رتبه اول کشوری درحوزه تحقیقات و فناوری  توسط دانشگاه را یادآور شد.

 

 

دکتر زرقی از تدوین برنامه عملیاتی گرنت جهش علمی در دانشگاه خبر داد که با هدف بهبود جایگاه علمی در رتبه بندی های ملی و بین المللی، ارتقای زیرساخت‌ها و ... صورت گرفته است و شرایط تخصیص این گرنت‌ها و مشوق‌ها را تشریح کرد.

 

برگزاری دوه های توانمندسازی و کارگاههای پیشرفته پژوهشی، برگزاری دوره پژوهشیار هوشمند، توسعه زیرساختهای نشر، چاپ 58 هزار مقاله از ابتدا تاکنون در دانشگاه، ضرورت ثبت داده‌ها در مراکز بالینی، اقدامات صورت گرفته در حوزه ثبت بیماری‌ها در مراکز، گسترش و تقویت واحدهای توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان‌ها از دیگر موضوعات مطرح شده توسط دکتر زرقی در این نشست بود.

 

 

دکتر داود بشاش دبیر مرکز توسعه تحقیقات بالینی دانشگاه، ارتباط گروه‌های پایه و بالینی در دانشگاه را کمرنگ برشمرد و  مهمترین هدف این نشست را تقویت و گسترش این ارتباط و استفاده از ظرفیت و توانمندی علوم پایه برای تقویت پژوهش‌های حوزه بالین برشمرد.

 

 

به گفته وی دانشگاه در پی انجام تحقیقات کاربردی و اثرگذار، پاسخگو به نیازهای جامعه، مبتنی بر پاسخگویی اجتماعی و در مسیر حرکت به سمت دانشگاه نسل چهارم است.

 

وی در ادامه به وجود ظرفیت‌ها و داده های بسیار مراکز توسعه تحقیقات بالینی اشاره کرد و بر تقویت زیرساختهای پژوهشی تاکید کرد.

 

وی حضور اساتید منتخب علوم پایه در این نشست را فرصتی مغتنم برای گسترش همکاری با مراکز توسعه  تحقیقات بالینی دانست.

 

دکتر محمود حاجی پور مسئول ثبت بیماری‌های معاونت تحقیقات و فناوری و دکتر حمیدرضا مقیمی مدیر امور فناوری معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز در این نشست به بیان توضیحاتی درخصوص آین نامه‌ها و قوانین و روند کار در این حوزه پرداختند.

 

در این نشست  اساتید علوم پایه و بالین و روسای بیمارستان‌ها و مراکز توسعه تحقیقات بالینی به بیان ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها، امکانات و زمینه‌های همکاری خود در عرصه پژوهش پرداخته و نظرات و پیشنهادها خود را مطرح کردند.

 

تشکیل کارگروه مشترک پایه و بالین، تامین نیروی انسانی پژوهشگر در مراکز توسعه تحقیقات بالینی، حضور اساتید علوم پایه در شورای توسعه تحقیقات بالینی، تسهیل دسترسی به داده های ثبت شده، توانمندسازی پژوهشی، تسهیل دسترسی به زیرساخت‌های هوش مصنوعی، تسهیل دسترسی به منابع و بانکهای اطلاعاتی خارجی، نظارت بیشتر بر انتخاب سرباز نخبه و مشاوران آماری، کمبود بودجه و تجهیزات، گسترش کاربرد علمی هوش مصنوعی، آشنایی گروه‌های پایه و بالینی از ظرفیت و امکانات و تجهیزات یکدیگر، اعلام آمادگی همکاری اساتید علوم پایه و بالین برخی از مطالب مطرح شده توسط آنان در این نشست بود.

 

انتهای پیام/

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 176472
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.