اخبار

  • تاریخ انتشار : 1404/05/20 - 10:56
  • بازدید : 764
  • تعداد بازدید : 725
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

ارایه خدمات تشخیصی آزمایشگاه مرجع بیماری‌های منتقله از راه آب و غذا

مرکز تحقیقات و آزمایشگاه مرجع کشوری بیماری‌های منتقله از راه آب و غذا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با در اختیار داشتن آزمایشگاه‌های متعدد خدمات تشخیصی در زمینه عوامل بیماری‌زا ارایه می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مرکز تحقیقات و آزمایشگاه مرجع کشوری بیماری‌های منتقله از راه آب و غذا در پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد در زمینه تشخیص عوامل بیماری‌زای عفونی (باکتریایی، ویروسی، انگلی و قارچی) منتقله از غذا، آب، انواع نوشیدنی ها، میوه و سبزیجات با روش‌های کشت، فنوتیپی و مولکولی و تشخیص عوامل بیماری‌زای عفونی روده‌ای-گوارشی (باکتریایی، ویروسی، انگلی و قارچی) در روی نمونه‌های مختلف بالینی بیماران (نمونه مدفوع، بیوپسی معده، بیوپسی روده، استفراغ، خون و سرم) فعالیت می‌کند.

 

آنتی بیوگرام و تشخیص مقاومت آنتی بیوتیک و داوریی عوامل بیماری‌زای عفونی روده‌ای-گوارشی از جمله تشخیص مقاومت آنتی بیوتیکی و دارویی هلیکوباکتر پیلوری، تشخیص مقاومت آنتی بیوتیکی و دارویی کلستریدیوم دیفیسیل، تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی باکتری‌های روده‌ای انتروباکتریاسه و شناسایی و بررسی اندیکاتورهای آلودگی مدفوعی در نمونه های آب (آب شرب و محیطی) شامل اندیکاتورهای باکتریایی کلستریدیوم پرفرنجنس و اشریشیا کولی نیز از دیگر خدماتی است که این مرکز تحقیقات ارایه می‌دهد.

 

آزمایشگاه‌های فعال در مرکز تحقیقات بیماری‌های منتقله از راه آب و غذا در پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه:

 

  • آزمایشگاه میکروب شناسی:

عوامل باکتریایی: تشخیص میکروب شناسی انواع عفونت های هوازی و بی هوازی، هلیکوباکتر پیلوری، کلستریدیوم دیفیسیل، تشخیص کلستردیوم پرفرنجنز، کلستریدیوم بوتولینیوم، باکتروئیدس، پاتوتیپ های اشریشیا کولی، اشریشیا کولیO157 ، سالمونلا، شیگلا، کمپیلوباکتر، ویبریو کلرا، لیستریا، یرسینیا، پورفیروموناس، بروسلا، استافیلوکوک، انتروکوک، باسیلوس، سودوموناس، آئروموناس، پلیزیوموناس، سیتروباکتر، هافنیا، کرونوباکتر ساکازاکی.

  1. تشخیص و جداسازی عوامل بیماریزای باکتریایی منتقله از غذا در نمونه های بیماران (بیوپسی معده، بیوپسی روده، مدفوع، بزاق دهان) و نمونه های محیطی (آب و مواد غذایی) به روش کشت باکتری و PCR.
  2. تشخیص ژنوتیپ های مختلف ویرولانس عوامل بیماریزای باکتریایی منتقله از غذا در نمونه های بیماران (بیوپسی معده، بیوپسی روده، مدفوع، بزاق دهان) و نمونه های محیطی (آب و مواد غذایی) به روش کشت باکتری و PCR.
  3. انجام آزمایش‌های استاندارد تعیین حساسیت و مقاومت آنتی‌بیوتیکی و دارویی عوامل بیماریزای باکتریایی منتقله از غذا در نمونه های بیماران به روش کشت باکتری، تعیین MIC و PCR.

مسئول آزمایشگاه (میکروب شناسی): دکتر عباس یادگار

کارشناس: معصومه عظیمی راد

تلفن: 22432525      داخلی: 503

  • آزمایشگاه تحقیقات هلیکوباکتر پیلوری:
  1. تشخیص و جداسازی هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) در نمونه های بیماران (بیوپسی معده، مدفوع، بزاق دهان) و نمونه های محیطی (آب و مواد غذایی) به روش کشت باکتری و PCR.
  2. تشخیص ژنوتیپ های مختلف ویرولانس هلیکوباکتر پیلوری در نمونه های بیماران (بیوپسی معده، مدفوع، بزاق دهان) و نمونه های محیطی (آب و مواد غذایی) به روش PCR.
  3. انجام آزمایش‌های استاندارد تعیین حساسیت و مقاومت آنتی‌بیوتیکی و دارویی هلیکوباکتر پیلوری در نمونه های بیماران به روش کشت باکتری، تعیین MIC و PCR.

مسئول آزمایشگاه: دکتر عباس یادگار

کارشناس: معصومه قاسمی پور

تلفن: 22432525      داخلی: 503

  • آزمایشگاه تحقیقات کلستریدیوم دیفیسیل، باکتری های بی هوازی و پروبیوتیک ها:
  1. تشخیص و جداسازی کلستریدیوم دیفیسیل (C. difficile) در نمونه های بیماران (مدفوع، بیوپسی روده) و نمونه های محیطی (آب و مواد غذایی) به روش کشت باکتری و PCR.
  2. تشخیص ژنوتیپ های مختلف ویرولانس و ژن های کدکنند توکسین های کلستریدیوم دیفیسیل (C. difficile) در نمونه های بیماران (مدفوع، بیوپسی روده) و نمونه های محیطی (آب و مواد غذایی) به روش کشت باکتری و PCR.
  3. انجام آزمایش‌های استاندارد تعیین حساسیت و مقاومت آنتی‌بیوتیکی و دارویی کلستریدیوم دیفیسیل (C. difficile) در نمونه های بیماران به روش کشت باکتری، تعیین MIC و PCR.
  4. تشخیص و جداسازی سایر باکتری های بیهوازی شامل کلستریدیوم پرفرنجنس، فوزوباکتریوم، باکتروئیدس، لاکتوباسیلوس، بیفیدوباکتریوم، آکرمانسیا موسینیفیلا و باکتری های پروبیوتیک به روش کشت باکتری و PCR.

مسئول آزمایشگاه: دکتر عباس یادگار

کارشناس: معصومه عظیمی راد

تلفن: 22432525      داخلی: 503

  • آزمایشگاه تحقیقات میکروبیوم روده و پیوند میکروبیوتای مدفوع (FMT):
  1. انجام پیوند میکروبیوتای مدفوع (FMT) در بیماران دارای عفونت راجعه کلستریدیوم دیفیسیل (rCDI) و بیماری التهابی روده (IBD) به روش کولونوسکوپی.
  2. .بررسی پروفایل میکروبیوتای روده در اهداکنندگان و گیرندگان پیوند مدفوع (FMT) به روشqPCR  و Real-time PCR.
  3. .بررسی پروفایل میکروبیوتای روده در بیماران و افراد سالم به روشqPCR  و Real-time PCR.

مسئول آزمایشگاه: دکتر عباس یادگار

کارشناس مسئول: معصومه عظیمی راد

تلفن: 22432525      داخلی: 503

  • آزمایشگاه ویروس شناسی:

عوامل ویروسی: نوروویروس، آدنوویروس، روتاویروس، آستروویروس، ساپوویروس، انتروویروس، ویروس هپاتیت A، ویروس هپاتیت E، بوکاویروس، ویروس هپاتیت B، ویروس هپاتیت C، ویروس هپاتیت D، ویروس HIV، ویروس پاپیلوما، ویروس SARS-CoV-2، ویروس سایتومگالوویروس، ویروس اپشتین بار، ویروس HTLV.

  1. تشخیص عوامل ویروسی در نمونه های بیماران (بیوپسی معده، بیوپسی روده، مدفوع، خون، سرم) و نمونه های محیطی (آب و مواد غذایی) به روش PCR.
  2. تشخیص ژنوتیپ های مختلف عوامل ویروسی در نمونه های بیماران (بیوپسی معده، بیوپسی روده، مدفوع، خون، سرم) و نمونه های محیطی (آب و مواد غذایی) به روش PCR.

مسئول آزمایشگاه (ویروس شناسی): دکتر سیدرضا محبی

کارشناس: شبنم کاظمیان

تلفن: 22432525      داخلی: 503 و 202

  • آزمایشگاه انگل شناسی و آب:

عوامل انگلی: آنتاموبا هیستولیتیکا، ژیاردیا لامبلیا، کریپتوسپوریدیوم، سیکلوسپورا، میکروسپورا، بلاستوسیستیس، تخم و لارو کرم های انگلی.

  1. . تشخیص و جداسازی عوامل تک یاخته و کرم های انگلی در نمونه های بیماران (مدفوع، بزاق دهان) و نمونه های محیطی (آب و مواد غذایی) به روش میکروسکوپی و PCR.
  2. تشخیص ژنوتیپ های مختلف ویرولانس عوامل تک یاخته و کرم های انگلی در نمونه های بیماران (مدفوع، بزاق دهان) و نمونه های محیطی (آب و مواد غذایی) به روش PCR.

مسئول آزمایشگاه (انگل شناسی): دکتر حامد میرجلالی

کارشناس: هانیه محمدرحیمی

تلفن: 22432525      داخلی: 503

  • آزمایشگاه قارچ شناسی:

عوامل قارچی: قارچ های رشته ای، مخمرها

  1. تشخیص و جداسازی قارچ های رشته ای و مخمرها در نمونه های بیماران (بیوپسی، مدفوع، بزاق دهان) و نمونه های محیطی (مواد غذایی) به روش میکروسکوپی، کشت و PCR.
  2. تشخیص ژنوتیپ های مختلف ویرولانس قارچ های رشته ای و مخمرها در نمونه های بیماران (بیوپسی، مدفوع، بزاق دهان) و نمونه های محیطی (مواد غذایی) به روش کشت و PCR.
  3. انجام آزمایش‌های استاندارد تعیین حساسیت و مقاومت آنتی‌بیوتیکی و دارویی قارچ های رشته ای و مخمرها در نمونه های بیماران به روش کشت، تعیین MIC و PCR.

مسئول آزمایشگاه (قارچ شناسی): دکتر حامد میرجلالی

کارشناس: هانیه محمدرحیمی

تلفن: 22432525      داخلی: 503

  • گروه خبری : خدمات پژوهشی
  • کد خبر : 159393
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.