صفحه اصلي > اخبار > وبلاگ علمی 
 


  چاپ        ارسال به دوست

خطرات ناشی از مصرف " قارچ‌هاي سمي"/ هرگز قارچ ها را بصورت خام مصرف نکنید!

مسموميت با قارچ هاي سمي بسيار خطرناك و تشخيص قارچ سمي و غيرسمي از روي ظاهر آن بسيار مشكل است. برهمین اساس کارشناسان واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همزمان با هفته مسمومیت ها و به منظور ارتقای آگاهی همگان، نکاتی را دراین خصوص بیان کرده اند.

از مصرف قارچ‌هاي خودرو و جمع آوري شده توسط افراد عادي يا قارچ‌هايي كه به صورت فله‌اي عرضه مي‌شوند، خودداري شود و تنها از قارچ‌هاي تولیدی توسط مراكز مجاز که در بسته‌بندي‌هاي داراي مجوز هستند، مصرف شود.

برخلاف باور عموم تشخیص قارچ سمی از غیرسمی کار ساده ای نیست؛ تشخيص و افتراق انواع قارچ‌هاي سمي از انواع غيرسمي، امري علمي است و تنها براساس آزمايشهاي تخصصي گياه شناسي و شيميايي و توسط متخصصان وكارشناسان مجرب امكان پذير می باشد و امكان شناسايي آنها تنها براساس خصوصيات ظاهري مانند شكل، رنگ، بو، مزه، قوام يا محل رويش توسط افراد عادي امكان پذير نیست؛ بنابراين به توصيه‌هاي برخي از افراد عادي در تشخيص انواع سمي از انواع غیر سمی قارچ توجه نكنيد.

مصرف قارچ ها توسط پرندگان و ساير جانوران اهلي و وحشي نشان دهنده غيرسمي بودن قارچ براي انسان نمي‌باشد.

هرگز قارچ‌ها را به صورت خام و به مقدار زياد مصرف نكنيد، حتی برخي از سموم موجود در قارچ‌ها از جمله سم آماتوکسین عامل سمیت کبدی و کلیوی مقاوم به حرارت بوده و فرآيندهاي آماده سازي غذا مانند كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن، بخارپز كردن قادر به تخريب آنها نیستند؛ پس قدم اول انتخاب قارچ سالم و غیرسمی و سپس نحوه مصرف صحیح است.

هنگام مسمومیت با مصرف قارچ سمی انتقال سريع فرد به يك مركز درماني تخصصي مسموميت‌ها امكان درمان موفقيت آميز را افزايش مي‌دهد و هرگونه تاخير در اين امر سبب افزايش احتمال شكست درمان و حتي مرگ بيمار مي‌شود، بنابراین هرچه سريعتر بيمار را به مركز درماني تخصصي سم شناسي باليني و مسموميت ها منتقل كنيد.

انتهای پیام/


١٢:١٣ - شنبه ٥ آبان ١٣٩٧    /    عدد : ٦٩٤٤٧    /    تعداد نمایش : ١٩٩