دومین کنگره بین المللی داروسازی نوین با معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف به کار خود پایان داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امروز، جمعه، نوزدهم بهمن ماه، اختتامیه دومین کنگره بین المللی داروسازی نوین به همت مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و نشریه پزشکی نوین دارو در مرکز همایشهای رازی برگزار شد.
دکتر سید فرشاد حسینیشیرازی رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم اختتامیه کنگره بین المللی داروسازی نوین هدف از برگزاری این کنگره را گستردگی مباحث علوم دارویی، عرضه همزمان کلیه ابعاد مطرح در علوم دارویی و آزادی حضار در انتخاب های علمی دانست.
دکتر حسینیشیرازی اظهار داشت: معمولاً همایشهای ملی و یا بین المللی که در حوزه علوم دارویی در کشور برگزار میشدند از یک یا دو سالن همزمان و برای پوشش یک حیطه خاص آموزش مداوم و یا اطلاع از آخرین یافتههای علمی و تحقیقاتی برنامهریزی میشدند، در حالی که علاوه بر علوم کلاسیک و تحقیقات جاری در یک حوزه خاص، داروسازی طیف وسیعی از حوزههای علوم پایه تا بالینی، صنعت تا بازاریابی، و داروخانه های محلی تا صادرات را در برگرفته و به علاوه مسائل گوناگونی چون سازمان های قانونگزاری، انجمنهای علمی و صنفی، سیستمهای آموزشی در دوره عمومی و تخصصی، فضا و امکانات دانشگاهی و صنعتی، و سامانههای کنترلی نیز بر آن تأثیر دارند.
وی تاکید کرد: ایجاد یک کنگره اقماری با چهار سالن همزمان در طی سه روز، فرصت استفاده از همه این ابعاد گوناگون را در اختیار حضار گذارد تا براحتی از برنامههای انتخابی خود بهره برند. چهار کنگره همزمان اقماری در داروسازی، شیمیدارویی، مسمومیت های شایع، و فناوری های نوین دارویی و سلامت هریک بطور مجزا به دبیری علمی دکتر حسینیشیرازی، دکتر هوشدارتهرانی، دکتر طالایی و دکتر مقیمی در سه روز از ساعت 8 الی 18 در مباحث گوناگون علمی حوزههای مربوطه به کمک سخنرانان کلیدی با تجربه و همچنین پژوهشگران جوان ارائه شدهاند.
وی ادامه داد: پنج پانل تخصصی سازمان غذا و دارو، آزمایشگاه های کنترل کیفی و کمی دارو، انجمن های علمی دارویی، انجمن های صنفی دارو، و همچنین آموزش داروسازی با حضور کلیه مسئولان دست اندرکار در بالاترین ردههای ممکن و مخاطبان مربوطه مباحث مورد نظر را به موشکافی عالمانه و بحث و مشورت مجربانه گذاشتهاند.
دبیر کنگره بین المللی داروسازی نوین گفت: همچنین دو کارگاه تخصصی آموزش ساخت قراردادی و همچنین نانوفارماسی زوایای جزئی و عملیاتی این دو حوزه مورد توجه را در دوره های کوتاه مدت هشت ساعته با علاقمندان به اشتراک گذاشتهاند. این همایش بزرگترین رویداد اجتماعی علمی دارویی منطقه در طی چند دهه اخیر بودهاست، چرا که اذهان تجمع نزدیک به سه هزار داروساز و پزشک و علوم وابسته را برای مدت سه روز در کنار یکدیگر و در یک مکان و متمرکز بر یک حوزه سراغی نداشتهاست. تنها حدود نیمی از این جمع درخواست امتیاز بازآموزی نیز داشتند و دیگران صرفاً به برکت این اجماع چشم دوختهبودند.
وی خاطرنشان کرد:علیرغم نیرنگ های دولت ترامپ که حضور اتباع اروپایی و آمریکایی را کمرنگ کرده بود لیکن حضور محققین با تجربه و دانشجویان داروسازی کشورهای همسایه نه تنها چشمگیر، که وجه ای نوین داشت.
دکتر حسینی شیرازی با اشاره به این که تجربه حضور اساتید بین المللی در سال گذشته و گزارش قوی که نماینده شرکتکننده از انجمن بین المللی داروسازان در لاهه ارائه شده بود دست بدست هم داد تا پدیدههای بدیع و پرافتخاری در روابط جهانی رقم بزند، گفت: برای اولین بار دانشگاه ایالتی روسیه تأمین مخارج ایاب و ذهاب دانشجویان رشته داروسازی را جایزه قبولی مقالات در این کنگره وزین گذارد که خود سبب حضور بیسابقه دانشجویان این کشور که مقالات تأیید شده داشتند در این همایش شد. دانشجویان ایران نیز با ایجاد یک شبکه ارتباطی از مدتها قبل برای شرکت فعال و موثر در این همایش برنامهریزی گسترده داشته و در هیبتی با حضور بالای هشتصد نفری در همایش مشارکت داشتند.
وی افزود: برنامهریزی و تدارکات دقیق کمیته دانشجویی مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منجر به تأسیس اولین «تشکل منطقه ای دانشجویان داروسازی» در جشن اختتامیه همایش شد که با امضای تفاهمنامه نمایندگان تشکل های دانشجویان داروسازی روسیه، قزاقستان و عراق با محوریت ایران تأسیس و دفتر مرکزی آن در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دفاتر آن در هریک از کشورهای عضو خواهدبود. موافقت اولیه این تشکل غیردولتی دانشجویی در همکاری دانشجویان داروسازی منطقه برای تبادلات مطالب و امکانات آموزشی، اجرای پروژه های تحقیقاتی مشترک دانشجویی، تبادلات دانشجویی کوتاه مدت، و همچنین همکاری در برگزاری مشترک سمینارها و کنگره های دانشجویی است.
دبیر کنگره بین المللی داروسازی نوین از جمله دستاوردهای دیگر این را؛ امضای دو تفاهمنامه همکاری با دانشگاه علومپزشکی جنوب قزاقستان و همچنین دانشگاه ایالتی باشکیرستان روسیه برای تبادلات استاد و دانشجو و اجرای پروژه های تحقیقاتی مشترک دانست و از اهداء جوایز به سه ارائهدهنده شفاهی، سه ارائهدهنده پوستر و یک ارائهدهنده بین المللی در مراسم اختتامیه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کنگره بین المللی داروسازی نوین (International Congress on Pharmacy Updates)به ابتکار مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از بهمنماه 1396 تشکیل و در طی این دو گردهمایی به شاخص ترین کنگره علوم دارویی ایران و منطقه با ابعاد و پوششی گسترده شناخته شدهاست.
بیوفارماسیوتیکس، فارماکوکینتیک و متابولیسم دارو، پپتید، پروتئین و مونوکلونال آنتی بادیها، انجمنها و سازمانهای غیر دولتی دارویی، حاملها و سیستمهای دارورسانی نوین، فارماکوژنتیک و درمان انفرادی، داروسازی عمومی و اجتماعی و طب سنتی و داروهای گیاهی از جمله محورهای این گنگره بین المللی بود.
در مراسم پایانی این کنگره از برگزیدگان بخش های «مقاله» و «پوستر» تقدیر شد, امضای دو تفاهم نامه بین المللی از دیگر بخشهای مراسم پایانی این کنگره بود.
این کنگره بین المللی از ۱۷ بهمن به مدت سه روز در سالن همایش های رازی برگزار شد.
انتهای پیام/