صفحه اصلي > اخبار > اخبار سلامت 
 


  چاپ        ارسال به دوست

دکتر زالی: عدم آموزش درباره مصرف غذای سالم، بزرگترین تهدید برای امنیت غذایی است

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت سلامت و امنیت غذا گفت: عدم آموزش درباره مصرف غذای سالم، بزرگترین تهدید برای امنیت غذایی در کشور است.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی،  دکتر علیرضا زالی  در نشستی که با حضور دکتر حسن یزدان پناه رئیس مرکز تحقیقات سلامت غذا دانشگاه، دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری و دکتر فرزاد کبارفرد رییس آزمایشگاههای جامع تحقیقاتی دانشگاه برگزار شد، بر ضرورت اهمیت، سلامت و امنیت مواد غذایی تاکید کرد.

 

دکتر زالی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در این نشست با اشاره به بحث امنیت غذایی و مصرف صحیح موادغذایی نسبت به مصرف نمک بیش از حد نیاز بدن هشدار داد و گفت: خطر سرطان زايی  نمک به اثبات رسيده است.

 

وی اظهار کرد: هر چند نمک دريا حاوی مواد معدنی از جمله فلوئور و پتاسيم است اما با توجه به اينكه در مصرف مقادير زياد آن اين املاح تامين می شود، اين ويژگی آن بسيار كم اهميت بوده و ارزش كاربری ندارد.

 

دکتر زالی ضرورت آموزش همگانی و مداخله ای  را از سوی متولیان حوزه سلامت مورد توجه قرار داد و بر اولویت سلامت و امنیت غذا تاکید کرد.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار امیدواری کرد که اطلاع رسانی و استفاده از نظرات کارشناسان بتواند موجبات تسریع در برنامه‌های هدفمند بهبود وضعیت تغذیه و ارتقاء سلامت مردم را فراهم آورد.

 

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به عنوان یکی از دانشگاه‌های بزرگ کمک‌های متعددی را در زمینه سلامت داشته و در حوزه تغذیه نیز این دانشگاه ضمن دراختیار داشتن اعضای هیئت علمی توانمند، تاکنون اقدامات موثری انجام داده است.

 

دکتر زالی بهره گیری از سیستم کشاورزی سبز را زمینه‌ساز تحولی بزرگ در تولید محصولات کشاورزی و گلخانه‌ای دانست ودرباره ویژگی های آن توضیح داد: کشاورزی سبز تلاش می‌کند با استفاده از کمترین منابع آب و خاک بیشترین محصول را تولید کرده و در عین حال سطح گازهای گلخانه‌ای تولید خود را نیز پایین بیاورد.

 

وی ادامه داد: در کشاورزی سبز به ویژه روی استفاده بهینه از آب تاکید زیادی می‌شود.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به شیوع بیماری های غیر واگیر وارتباط تنگاتنگ آن با مصرف مواد غذایی ناسالم  گفت: کشاورزان مایه افتخار هستند و باتوجه به بروز بیماری های نو پدید که بخشی از آن حاصل کشت غیر اصولی میوه جات و سبزیجات است لازم است کشاورزان ضمن تولید غذای سالم، مروجان تغذیه سالم هم باشند.

 

دکتر زالی اهمیت حفظ محیط زیست و توجه به سلامت مردم را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: محیط زیست در تمام کشور و به ویژه شهرهای بزرگ از جمله تهران بسیار مهم است و در همین موضوع پسماند و فاضلاب ها برای کاهش بار بیماریها  باید هر چه سریعتر ساماندهی شود.

 

وی ساماندهی پسماند و هوای پاک را از جمله مهمترین دغدغه‌های حوزه سلامت دانست و همکاری و تعامل دانشگاه با سازمان های متولی از جمله وزارت کشاورزی، وزارت نیرو، شهرداری و سایر سازمان های مرتبط را راه حل مناسبی برای رفع این مشکل دانست.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در ادامه با اشاره به اقبال جهان به توسعه محصولات گلخانه ای و تاثیر مستقیم آن بر سلامت مردم یادآورشد:  یکی از مسائلی که در گلخانه ها باید رعایت شود، توجبه به زمان برداشت محصولات است که باید از سوی متولیان این حوزه رسیدگی شود.

 

دکتر زالی تقویت  و نظارت بر تولید صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی را یکی دیگر از فاکتورهای تضمین سلامت غذای مردم از مزرعه تا سفره ذکر کرد.

 

همکاری با سازمان استاندارد و دستیابی دانشگاه به عنوان یکی از مهمترین متولیان حوزه سلامت به  نقش مرجعیت یکی دیگر از مواردی بود که دکتر زالی به آن اشاره کرد.

 

 وی دریافت جریمه از عرضه کنندگان موادغذایی فاسد و آسیب رسان را یکی دیگر از راههای کمک به امنیت سلامت غذای مصرفی مردم ذکر کرد.

 

دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز با اشاره به نقشه تمایز دانشگاه در حوزه سلامت غذا، از فعالیت های عملیاتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه امنیت سلامت غذا در مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه خبر داد.

 

وی تامین تجهیزات، انتقال تکنولوژی و تبادل دانش را از جمله اقدامات دانشگاه، در حوزه افزایش کیفیت سلامت غذای کشور دانست.

 

دکتر پزدان پناه رئیس مرکز تحقیقات سلامت غذا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در بخش دیگری از این نشست گزارشی از ماموریت ها، دستاوردها و نقشه راه فعالیت مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ارایه داد و گفت: این مرکز با همکاری معاونت تحقیقات و فناوری و مرکز غذاو دارو از سال 1393 در حال فعالیت است.

 

وی با اشاره به مشارکت بین المللی مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه با کشورهایی نظیرهلند، آلمان و مجارستان از تحقیقات این مرکز در راستای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر خبرداد.

 

به گفته دکتر یزدان پناه  توجه به موضوع تقلبات مواد غذایی به عنوان یکی از شایع ترین موارد در بحث غذا یکی دیگر از محوری تری موضوعات تحقیقات در مرکز سلامت غذای دانشگاه را به خود اختصاص داده است.

 

رئیس مرکز تحقیقات سلامت غذا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ضرورت استفاده از این تکنولوژی برای پایش باقی مانده سموم آفت کش های کشاورزی توضیح داد: سموم آفت کش که به منظور کنترل آفات در محصولات کشاورزی استفاده می شوند، می توانند باعث افزایش تولید محصولات کشاورزی با کیفیت مناسب شوند.

 

دکتر فزاد کبارفرد رییس آزمایشگاههای جامع تحقیقاتی دانشگاه نیز در این نشست اظهار کرد: در سال های اخیر علاوه بر پایش آفت کش ها در محصولات کشاورزی، متخصصان توجه ویژه ای به ماتریکس مو کرده اند، زیرا سموم آفت کش ها در آن به صورت مزمن تجمع پیدا می کند.

 

وی در ادامه افزود: در این تحقیقات، برای بررسی تماس مزمن انسان با این سموم تعدادی از آفت کش ها در موی انسان پایش می شوند.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، مرکز تحقیقات سلامت غذا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان بخش تحقیق و توسعه سازمان و غذا و داروی وزارت بهداشت فعالیت می کند، این مرکز در قالب یک طرح تحقیقاتی مشترک بین المللی که تفاهم نامه همکاری آن با موسسه سلامت غذای دانشگاه واخنینگن هلند سال جاری در تهران به امضا رسید، به تکنولوژی پایش باقی مانده سموم  آفت کش  در موی انسان دست یافته است. پس از طراحی این روش شناسایی با دستگاه «کروماتوگرافی مایع- طیف سنجی جرمی»، آزمایشگاه مرکز تحقیقات سلامت غذا قادر به پایش آفت کش ها در موی انسان در بین کشاورزان و عموم مردم شده است.

 

این مرکز تحقیقاتی اطلاعات ارزشمندی را در مورد تماس جامعه ایرانی با آفت کش ها و راه های کنترل آفت کش ها در مواد غذایی در اختیار مسئولان نظام سلامت قرار می دهد و طرح های تحقیقاتی آن در قالب «برنامه 16 ساله جامع سلامت غذای کشور» از سال 93 با همکاری و حمایت سازمان غذا و دارو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و مرکزتحقیقات سلامت غذای دانشگاه  در حال اجراست.

 

انتهای پیام/

 

 


١٤:٣٠ - دوشنبه ١٣ آبان ١٣٩٨    /    عدد : ٨٤٧٤١    /    تعداد نمایش : ٢٢٠