صفحه اصلي > اخبار > اخبار سلامت 
 


  چاپ        ارسال به دوست

طرح بررسی الگوی مصرف مواد غذایی در کشور آغاز شد

به گزارش روابط عمومی  دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر هدایت حسینی رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: طرح بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه‌ای خانوار وفرد در کشور باهدف تعیین الگوی مصرف مواد غذایی در سطح خانوار و فرد در کشور توسط انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با همکاری دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی وزارت بهداشت آغاز شد.

 

دکتر حسینی بابیان اینکه غذا یکی از اجزاء اساسی و ضروری حفظ سلامت و از ابعاد مهم رفاه فردی و اجتماعی شامل امنیت غذایی و کیفیت زندگی است،افزود: امروزه در تمام دنیا دسترسی به اطلاعات جامع، دقیق و باکیفیت بالا درزمینهٔدریافت‌های غذایی برای پیش برد تعهدات ملی و بین‌المللی و سیاست‌های اجرایی در بخش سلامت، غذا و تغذیه به‌عنوان یکی از ارکان اصلی برنامه‌های توسعه ملی، یک ضرورت محسوب می‌شود. داده‌های مربوط به مواد غذایی برای پیگیری و ارزیابی دستیابی به اهداف توسعه هزاره به‌منظور حذف فقر و گرسنگی و یا اهداف بلند پروازانه توسعه پایدار ضروری است.

 

وی افزود: دسترسی به این داده‌ها برای ارزیابی و تعیین نقشه راه سازمان خواروبار جهانی (FAO) در راستای الزامات این سازمان برای حذف گرسنگی، امنیت غذایی و سوءتغذیه و اهداف دوگانه حذف فقر و افزایش رفاه مشترک با بانک جهانی، حیاتی است. در سطح ملی و محلی نیز دسترسی به این سری از داده‌ها برای تدوین سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی و تخصیص بودجه در حوزه غذا و تغذیه باهدف ایجاد هماهنگی بین الگوی تولید، عرضه و مصرف در راستای تأمین نیازهای تغذیه‌ای و سلامت جامعه ضروری است.

 

 دکتر هدایت حسینی اذعان داشت: در این راستا اجرای طرح بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه‌ای خانوار وفرد در کشور باهدف تعیین الگوی مصرف مواد غذایی در سطح خانوار و فرد برحسب استان و تأمین داده‌های موردنیاز برای سیاست‌گذاران با همکاری همه ترجمان‌ها و سازمان‌های ذیصلاح،انجام می‌شود.

 

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در پایان یادآور شد: از دیگر اهدافی که در این بررسی کشوری دنبال می‌شود می‌توان به تعیین میانگین سرانه دریافت مواد غذایی و الگوی وعده‌های غذایی، تعیین کفایت سرانه دریافت انرژی و مواد مغذی، کمک به شناسایی گروه‌ها و جمعیت‌های در معرض ناامنی غذایی به تفکیک استان، مناطق روستایی، شهری و حاشیه شهرها، به‌روز نمودن و تدوین راهنماهای غذایی و سبدهای غذایی مطلوب، فراهم آوری منابع اطلاعاتی پایه میزان مصرف مواد غذایی برای انجام مطالعات ارزیابی مخاطره، شناسایی روند تغییرات در الگوی مصرف مواد غذایی و پایش و اصلاح سیاست‌ها و برنامه‌های حوزه غذا و تغذیه، تدوین سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی و تخصیص بودجه در حوزه غذا و تغذیه باهدف ایجاد هماهنگی بین الگوی تولید، عرضه و مصرف در راستای تأمین نیازهای تغذیه‌ای و سلامت، اشاره کرد.

 

انتهای پیام/

 

 


١٢:٢٤ - يکشنبه ١٦ دی ١٣٩٧    /    عدد : ٧٢٦١١    /    تعداد نمایش : ١٨٣