صفحه اصلي > اخبار 
 


  چاپ        ارسال به دوست

اهدای خون؛ اقدامی برای گسترش همبستگی است

هر سال روز 14 ژوئن، روز جهانی اهداء خون در سراسر دنیا گرامی داشته می شود. این امر فرصتی است برای قدردانی از داوطلبان اهداء خون که بدون هیچ چشم داشتی موجب نجات جان افراد دیگر می شوند. این روز همچنین موقعیتی است برای افزایش آگاهی آحاد جامعه نسبت به نیاز مبرم به اهداء منظم خون هم به لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی جهت اطمینان از ایمنی خون و فرآورده های آن برای بیماران نیازمند.

کاویانی مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه وصنایع غذایی کشور گفت: انتقال خون و فرآورده های آن هر سال به نجات زندگی میلیونها انسان کمک می کند. این امر به بیمارانی که در شرایط تهدیدکننده زندگی مانند بیماری، جراحی یا خونریزی قرار می گیرند که ممکن است نیاز به خون را افزایش دهد، کمک می کند تا زندگی طولانی تر و با کیفیت بالاتری داشته باشند. همچنین زمینه درمانهای پزشکی و به ویژه جراحیهای پیچیده را نیز فراهم می کند.

میناکاویانی گفت: موضوع سال جاری اهدای خونبا عنوان "به خاطر فرد دیگری حضور داشته باشید، خون اهدا کنید، زندگی را به اشتراک بگذارید؛ اقدامی برای گسترش همبستگی است. این امر موجب حفظ ارزشهای بنیادین انسانی می شود که عبارتند از: احترام، همدلی و مهربانی. همچنین باعث پایداری و حمایت از سیستم های اهداء داوطلبانه رایگان می شود.

وی در ادامه به اهدا کنندگان خون توصیه کرد: پیش از اهدا خون شب را خوب بخوابید، صبحانه یا ناهار کافی بخورید، قبل از اهدای خون یك وعده غذای مناسب بخورید و آب بیشتری نسبت به روزهای گذشته بنوشید، بهتر است پیش از اهدای خون 500 سی سی آب ( حدودا 2 لیوان ) بنوشید، از خوردن قرص آسپرین به مدت 48 ساعت قبل از اهدا ( زیر نظر پزشک خود ) خودداری کنید، از خوردن نوشیدنی‌هایی مانند چای، قهوه و نوشابه‌های کافئین‌دار که ادرار آور هستند، پرهیز کنید، غذاهای غنی از آهن مانند گوشت قرمز، مرغ ، ماهی و جگر بخورید،  لوبیا، غلات غنی‌شده با آهن، کشمش، آجیل و برگه میوه ها مثل آلو مناسب هستند واز مصرف غذاهای چرب اجتناب کنید.

کاویانی در مورد نکات ضروری پس از اهدای خون گفت: پس از اهدای خون از جای خود بلند نشويد چرا که بدن شما به زمان استراحت 10 تا 15 دقیقه ای نياز دارد تا خود را با حجم خون اهدايی تطبيق دهد. برای جبران خونی که اهدا کرده ايد، مقدار بيشتری آب و نوشيدنی (طی 24 ساعت آينده و به ويژه 4 ساعت اول ) ميل كرده و غذای کاملی بخوريد. سعی کنيد از غذاهای مغذی و غنی از آهن (مانند انواع گوشت قرمز، جگر، مرغ، تخم مرغ، ماهي وحبوبات مانند نخود، لوبيا و عدس) بيشتر استفاده کنيد. برخی از ميوه ها مانند مركبات ( پرتقال و ليمو  ترش )، كيوی و سبزيجات، گوجه فرنگی و فلفل سرشار از ويتامين ث هستند ويتامين ث در جذب بيشتر آهن غذا موثر است و  بلافاصله پس از صرف غذا، برای جذب بهتر آهن، از ميوه ها و سبزيجات حاوي ويتامين ث استفاده كنيدبرخی مواد غذايی جذب آهن را كاهش می دهند مثل چای، قهوه و لبنيات.  که باید حداقل يك ساعت بين مصرف اين اقلام غذایی و وعده غذايی فاصله زمانی باشد.


١٢:٤٦ - چهارشنبه ٣٠ خرداد ١٣٩٧    /    عدد : ٦٣٥٢٩    /    تعداد نمایش : ٢٢٧