صفحه اصلي > اخبار > وبلاگ علمی 
 


>سبزیجات را با روش استاندارد بشویید!

سبزیجات را با روش استاندارد بشویید!

رئیس گروه بهداشت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شستن سبزیجات برابر اصول و استانداردها را روشیم ناسب برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های عفونی و انگلی دانست.
مهندس مجید تاجیک، کارشناس واحد بهداشت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن تاکید بر انجام 145 هزار بازرسی، 76270 مورد کلرسنجی و 6624 مورد نمونه برداری میکروبی و شیمیایی آب در سال 1395، گفت: گروه بهداشت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه با استفاده از ابزارهای مختلفی از قبیل نظارت و كنترل¬هاي بهداشتي بر مراكز تهيه، توزيع، عرضه، حمل و نقل، نگهداري و فروش مواد غذايي و اماكن عمومي حساس به خصوص رستوران ها، اغذيه و ساندويچ فروشي ها و امثال آن و بررسی آنها از نظر بهسازي محيط، نمونه برداري و كنترل كيفي مواد غذايي، بهداشت فردي كارگران و ابزار كارشان اقدام به پیشگیری از بروز بیماری های روده ای می نماید.
وی همچنین ملزم نمودن متصديان مراكز مذكور به ضدعفوني ظروف و سالم سازي سبزيجاتي كه به صورت خام مصرف مي شوند، جلوگيري از ادامه كار فروشندگان دوره گرد مواد غذايي با همكاري ارگان هاي ذيربط، ارائه روش هاي سالم سازي آب، کنترل میکروبی و شیمیایی سامانه های آبرسانی از طریق نمونه برداری و نظارت بر نحوه صحيح جمع آوري و دفع بهداشتي فاضلاب را از دیگر ابزارهای اصلي و مهم در پيشگيري از بروز بیماری های روده ای دانست.
تاجیک در ادامه افزود: استخرهای شنا نیز در طول سال پايش شده و جهت جلوگيري از فعاليت استخرهایي كه فاقد دستگاه تصفيه و كلرزني مداوم آب است، از طريق دستگاه هاي ذيربط اقدام قانوني لازم صورت می¬پذیرد. همچنین برنامه ريزي های لازم جهت تشديد بازرسي ها و كنترل كيفي آب استخر در فصول گرم سال از مهمترین اقدامات در جلوگیری از بروز بیماری های منتقله از آب است.
به گفته کارشناس واحد بهداشت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه، از آنجایی که براي آبياري و تغذيه سبزيجات، در برخی موارد از آب هاي آلوده و كودهاي انساني و حيواني استفاده  می¬شود، مصرف كنترل نشده آنها به صورت خام اعم از سبزي خوردن،‌ كاهو، هويج (همراه با سالاد يا به صورت آب هويج)، كلم، گل كلم و غیره باعث ابتلا ‌به انگل هاي روده و بيماري هاي عفوني روده اي مثل انواع اسهال ها می شود. به همین دلیل کارشناسان بهداشت محیط واحدهای بهداشتی تابعه در کلاس‌های آموزشی به مراجعین مراکز خدمات جامع سلامت توصيه و تأكيد می کنند تا براي جلوگيري از ابتلا به انگل ها و بيماري هاي روده اي، سبزيجات خام را به روش صحیح  سالم سازي (پاكسازي، انگل زدايي، ضدعفوني، شستشو) كرده و سپس مصرف کنند و یا سالاد و سبزیجات بسته بندی با پروانه بهداشتی استفاده نمایند.
وی آموزش متصديان و شاغلين مراكز و اماكن حساس در معرض بروز انواع آلودگی ها، یادآور شد: نیاز است تا متصدیان و تولیدکنندگان مواد غذايي حساس از طريق آموزشگاه هاي بهداشت عمومي، اصناف، چاپ و تكثير پوستر و کلاس های آموزشی به شناخت و کنترل راه¬های انتقال بیماری های منتقله از آب و غذا بپردازند.